Ecohuis is actief in heel Vlaanderen. Dat zorgt uiteraard voor de nodige kilometers onderweg. Maar wat als medewerkers terechtkunnen op aangename, goed uitgeruste werkplekken in de buurt? Zo ontstond de mobiele eco-unit Brensj. Het duurzame, modulaire bouwsysteem biedt een doeltreffend antwoord op vragen in verband met mobiliteit en werkplek.
Duurzaam bouwen is het DNA van Ecohuis. Al meer dan 20 jaar is het bedrijf gespecialiseerd in houtskeletbouw. Gaandeweg kwamen daar woonuitbreidingen bij onder de noemer Ecohuis en ook modulair bouwen staat op het programma. Dat laatste past Ecohuis nu toe in een nieuw concept: Brensj.
“Het idee is even eenvoudig als slim bedacht”, vertelt zaakvoerder Koen Martens. “Units met een standaardformaat kan je combineren tot je de gewenste oppervlakte krijgt. Je kan de units verplaatsen en er nieuwe aan toevoegen of net units laten wegnemen. Zo is het systeem bijzonder flexibel. Brensj scoort sterk op vlak van duurzaamheid, onder meer door isolatie en circulair materiaalgebruik. Hedendaagse technologie zorgt voor comfort en gebruiksgemak.”
“Brensj is geschikt om een zorgwoning te maken, bijvoorbeeld in de tuin. Maar Brensj Work is ook voor bedrijven een prima oplossing in tijden van hybride werken. Wij zijn houtskeletbouwers en comprimeerden alle troeven van houtskeletwoningen in een kleine module. Denk maar aan energiezuinigheid, circulair materiaalgebruik, comfort of een aangenaam binnenklimaat. Doordat we de units grotendeels in onze fabriek maken, ben je niet afhankelijk van de weersomstandigheden op de werf en is de doorlooptijd ook erg kort. Bovendien heb je geen beton nodig. Een Brensj staat immers op schroefpaalfunderingen.”
“Wij zijn ervan overtuigd dat Brensj Work inspeelt op heel wat vragen die vandaag op HR-afdelingen leven.”
“Aan de lancering ging diepgaand onderzoek vooraf”, vertelt Koen Martens. “Het concept, de bouwtechniek, duurzaamheid: alles staat helemaal op punt. Daarvan geniet elke gebruiker van een Brensj. Het concept rijmt helemaal met onze bedrijfsvisie die sterk op innovatie is gericht. Je kan kiezen uit 3 concepten, naargelang je noden en het gewenste afwerkingsniveau. Het interieur is volledig circulair opgevat.”
“Wij zijn ervan overtuigd dat Brensj Work inspeelt op heel wat vragen die vandaag op HR-afdelingen leven. Brensj Work is helemaal uitgerust voor hybride werken. De connectiviteit tussen collega’s en met het hoofdkantoor wordt sterk ondersteund. De technologie is aanwezig voor (hybride) vergaderingen, klimatisatie en ventilatie. Via een codeklavier kan je vanop afstand toegang verlenen.”
“Wij zijn houtskeletbouwers en comprimeerden alle troeven van houtskeletwoningen in een kleine module.”
“Brensj kan echt meegroeien met veranderende noden”, gaat marketingverantwoordelijke Rik Paepen verder. “Je kan een losstaande unit uitbreiden, maar je kan ook een Brensj Village bouwen. Dan schakel je verschillende Brensjes aan elkaar en creëer je een multifunctionele werkruimte waarin meerdere mensen terechtkunnen. Ook gemeenten kunnen een Brensj Village voorzien, bijvoorbeeld op mobiliteitsknooppunten of langs een fietsostrade.” “20 jaar expertise en ervaring van Ecohuis zitten vervat in Brensj. Dit concept is totaal anders dan bijvoorbeeld een bureelcontainer. Het energiezuinige karakter, de goede isolatie en het duurzame karakter van hout maken van Brensj de werkplek van de toekomst.”
Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.
WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVERPowered by