Gelukkig op de fiets met o2o Bicycle Leasing

Meer en meer mensen nemen de fiets naar het werk. Fietsleasebedrijf o2o Bicycle Leasing maakt die keuze haalbaar. Door in te spelen op de bedrijfscultuur en werkgevers te ontzorgen, maakt o2o Bicycle Leasing duurzame mobiliteit toegankelijk en betaalbaar. “Fietsleasing aanbieden, is bovendien een grote troef in de war for talent.”

o2o
Slimmer en groener onderweg • 01 oktober 2024

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
foto

“Onze mobiliteit is volop aan het veranderen”, zegt Tom Maes, partner bij o2o Bicycle Leasing. “Niet alleen door de opkomst van de elektrische wagen: ook de intrede van e-bikes, speedpedelecs en – al dan niet elektrische – longtail- en bakfietsen doet de manier waarop we ons verplaatsen sterk evolueren. De technologische vooruitgang, zoals het gebruik van riemaandrijving en interne versnellingen, maakt fietsen veelzijdiger en aantrekkelijker dan ooit. Bovendien is fietsen makkelijker dankzij de verbeterde fietsinfrastructuur.” Het resultaat? Bedrijfswagens boeten in aan populariteit. “Mensen kiezen wat voor hen het makkelijkst is. Files en parkeerproblemen maken verplaatsingen met de auto moeilijker. Dankzij het toenemende gebruiksgemak van de moderne fiets, wordt de keuze voor de fiets dan ook meer en meer vanzelfsprekend.” Verder ziet Tom Maes dat de wens om een wagen te gebruiken, vaak groter is dan de wens om er een te bezitten. “Autodeelformules zijn in opmars, zeker in de steden, waar het bezit van een auto aan belang verliest.”

Fiets en openbaar vervoer: ideale combinatie

“Tegelijk moeten we de alternatieven voor de wagen nog verder verbeteren”, vervolgt Tom Maes. “We moeten blijven investeren in veilige fietsinfrastructuur en openbaar vervoer. Het moet makkelijker worden om je fiets mee te nemen op de trein, tram, metro of bus. De fiets is ideaal in combinatie met openbaar vervoer. Maar niet iedereen vindt een vouwfiets even handig. Daarom moet het openbaar vervoer ook toegankelijk zijn voor gewone fietsen, zodat je bijvoorbeeld makkelijk met je fiets op het perron raakt, of dat je je elektrische fiets op de trein kunt opladen.”

Kies voor duurzame mobiliteit, start met fietsleasing!

Voordelige loonruil

Dat de aantrekkingskracht van de fiets groeit, zie je weerspiegeld in de huidige loonpakketten. “Via cafetariaplannen en mobiliteitsbudget kun je als werkgever je kosten beheersen en tegelijk individuele keuzemogelijkheden bieden aan je medewerkers. Fietsleasing kun je als werkgever budgetneutraal aanbieden in de vorm van een loonruil.” De medewerkers flexibiliseren daarbij een stukje van hun loon, waarop ze geen belastingen en sociale bijdragen betalen. “Zo is het mogelijk een deel van het brutoloon in te ruilen voor bepaalde voordelen. Heel vaak is dat een bedrijfsfiets.”

Dat maakt het ook voor de medewerkers interessant. De meeste mensen nemen de fiets op het einde van het contract over aan de restwaarde. Op die manier koop je je fiets aan met ongeveer veertig procent korting. Bovendien heb je er heel wat gratis services bij, zoals onderhoud, verzekering en pechbijstand.” Fietsleasing biedt op die manier voor heel wat medewerkers een duwtje in de rug om volop voor de fiets te kiezen. Het is dan ook een vaak gekozen voordeel binnen een flexibel verloningsplan. “Wanneer je als werkgever aanbiedt voordelig een fiets te leasen, heb je zo ook een grote troef in de war for talent.”

Naadloze invoering en ondersteuning

o2o Bicycle Leasing biedt ondersteuning bij alle formaliteiten die bij fietsleasing komen kijken, zoals de loonruilberekeningen en de integraties met zo goed als iedere cafetariaplantool, flexible income plan, flexible reward tool en multi-mobility tool.

Om zoveel mogelijk medewerkers op de fiets te krijgen, gaat o2o Bicycle Leasing nog een stap verder. “We willen actief bijdragen aan de fietscultuur bij bedrijven. Zo organiseren we vaak testevents of rijcursussen voor werknemers.” Het hoogste doel van o2o Bicycle Leasing is dat medewerkers gelukkig zijn op de fiets. “We laten hen een fiets kiezen die bij hun persoonlijkheid en gebruiksnoden past, online of in een fietswinkel. In de leaseformule zitten ook onderhoud en herstelling, verzekering tegen diefstal en pechbijstand. Voor ons moet een fiets altijd paraat staan en het meest betrouwbare vervoersmiddel zijn.”

Ontdek hoe fietsleasing jouw bedrijf kan versterken!