Twee pijlers vormen de basis van het mensgericht hybride werken bij Galapagos. Enerzijds is de bedrijfscultuur gericht op empowerment van medewerkers en waardegedreven werken. En anderzijds is connectiviteit voor het biotechnologisch bedrijf cruciaal om te slagen in zijn missie.
“Als internationaal bedrijf is flexibel en virtueel werken ons niet vreemd”, zegt senior vice president HR Annelies Missotten. “Door die grote afstanden en verschillende tijdzones krijg je per definitie vaak virtuele samenwerking. Maar ook voor functies die sterk gebonden zijn aan locaties zoals het labo, zoeken we mogelijkheden om af en toe eens thuis te werken en richten we werkuren flexibel in. Het doel is een goede integratie van werk en privé. We care for the patient, maar ook voor onze mensen.”
“We leggen de verantwoordelijkheid bij de individuele medewerker, in afstemming met het team en de hele organisatie”, stelt Annelies. “Dat is empowerment. Met ons beleid willen we inspireren, niet controleren. Die ingesteldheid vertaalt zich ook in een management dat dicht bij de mensen staat.”
“Bij Galapagos geloven we heel sterk dat innovatie voortkomt uit samenwerking en co-creatie tussen verschillende disciplines. Fysiek samenzijn is essentieel om die connectiviteit te bouwen. Daarom staat hybride werken zo centraal in onze missie: wij brengen innovatie naar patiënten. We ontdekken en ontwikkelen nieuwe geneesmiddelen die nieuwe en betere behandelingsopties kunnen bieden aan patiënten in therapeutische gebieden met grote onvervulde medische noden.”
“Ook ons beleid rond hybride werken kwam tot stand door co-creatie met de business”, gaat Annelies verder. “Vanuit de HR-afdeling willen we vooral faciliteren. Zo lanceerden we een systeem voor reservering van een werkplek. Daarmee kan je jouw aanwezigheid afstemmen op die van collega’s, ook in andere teams. Dat is leuk, en zo blijven we ook als organisatie verbonden met elkaar en creëren we een community-gevoel.” Een financiële vergoeding maakt het mogelijk om thuis een werkplek in te richten. Daarnaast zijn er op onze intranet verschillende groepen actief, plekken waar gemeenschappelijke interesses gedeeld worden of waar ruimte is voor debat. We delen hetzelfde doel, namelijk ‘pioneering for patients’ en trekken het pioneerswerk ook door in onze HR aanpak. We streven naar een werkplek waar iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn.
Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.
WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVERPowered by